L’Associació

"Els objectius de l'associació és conservar, millorar i promocionar el Cavall de Raça Menorquina"

L’Associació de Criadors i Propietaris de Cavalls de Raça Menorquina es va constituir, com una Associació d’àmbit autonòmic, l’agost de 1988 per tal de conservar, millorar i promocionar el Cavall de Raça Menorquina. A l’any 2006, va ser ampliat el seu àmbit de reconeixement a nivell nacional, mitjançant la Resolució del Director General de Ramaderia, amb data 10 de maig de 2006.

Actualment compte amb més de 500 socis (simpatitzants i ramaders), majoritàriament residents a l’illa de Menorca, però també repartits per tota la geografia espanyola i per països europeus com França, Itàlia, Holanda i Alemanya, entre altres.

Com marquen els estatuts, l’Associació de Criadors ha anat desenvolupant una sèrie d’actuacions encaminades principalment a la promoció i difusió del Cavall de Pura Raça Menorquina a nivell autonòmic, nacional i internacional. Però també ha assumit un paper molt important en els darrers anys en relació amb la gestió del seu Programa de Conservació i Selecció específic, des de 2007, i la gestió oficial del Llibre Genealògic de la Raça, des de principis de 2008.

asociacion-caballos-saltando-miniA més s’organitzen i es realitzen activitats durant tot l’any (concursos, cursos de formació, publicació d’anuaris, promoció en revistes de tirada nacional, assistència a fires i altres esdeveniments, edició de llibrets promocionals, col·laboració amb l’organització de estudis tècnics sobre la Raça, etc.) que repercuteixen a un major coneixement i reconeixement d’aquesta Raça per part dels interessats en el sector, i una promoció indirecta de l’Illa de Menorca y les seves activitats, tradicions i costums relacionades amb el sector equí (festes populars, turisme i rutes eqüestres, Camí de Cavalls, etc.) que reforcen la importància d’aquesta espècie a la nostra Illa, reconeguda com Reserva de la Biosfera des de l’any 1993.

Tots els nostres associats es beneficien d’aquest tipus d’activitats rebent informació directament a casa seva per via postal o per correu electrònic, i mitjançant descomptes que s’apliquen a les tarifes d’inscripció a cada una d’elles.